Hoofdpijn en klachten vanuit de cervicale wervelkolom.

 De duur van de nascholing is 3 dagen van 9.30 tot 17.30.     

Het theoretische deel gaat over de diagnostiek van hoofdpijn, soorten hoofdpijn, kennis van de spieren, zenuwen en relaties met het hormonale systeem, spijsvertering en bloedsomloop. (segmentale relaties).

De bedoeling is het aanleren van verschillende technieken , om de spanning te reduceren en pijn te bestrijden, de houding te analyseren ten aanzien van de klacht. We gaan een houdingscorrectie door middel van de ademhaling (resperatoir kinetisch balanceren) leren, massage techniek van het gelaat, nek en schoudermusculatuur, belangrijke reflexzones uit de neurolo-musculaire voetreflextherapie, segmentale relaties en het werken met magneetpleisters op de voet om blokkades rondom de wervelkolom te ontspannen.

Dag 1 zal de ochtend vooral theoretisch zijn met ondersteuning van een PowerPoint presentatie en een demonstratie. Voor de middagpauze gaan we gelijk aan de slag met het analyseren van de houding, observeren en onderzoek. Na de pauze gaan we dit in praktijk brengen, ook leren we de houding te corrigeren met behulp van de ademhaling.

Dag 2 Evaluatie en PowerPoint. relatie ten aanzien van locatie, hoofdpijn, pijngebieden en nevenverschijnselen. Hoofdpijn vanuit de natuurgeneeswijzen en testpunten voor de betrokken functiecircels . Praktijk herhaling van dag 1 massage, neuro-musculaire reflextechnieken  en de segmentale reflexologie volgens Bourdiol.

Dag 3 casuïstiek , over migraine. Herhaling van de technieken en onderzoek. Het oplossen van casuïstiek .

Doelgroep; CAM therapeuten, therapeuten met een MBK diploma, verpleegkundigen, voetreflexologen en andere gezondheidswerkers die zich aangetrokken voelen tot deze technieken en inzichten. Voor voet)reflexzone therapeuten en  therapeuten die de neuro reflextechnieken hebben geleerd maar nog onvoldoende toepassen.

 

 Het opleidingsniveau is HBO en geaccrediteerd door het FAGT, LVNG en VNT.

De geplande data; er zijn nog geen datums gepland.

Kosten €450.00 inclusief digitale syllabus.

Overige  informatie;

Zorg zelf voor de lunch, meenemen handdoek en eventueel kussentje, we werken ook op het lichaam  en de voet met de massage technieken!  Om de houding te analyseren staan we in het ondergoed of badkleding, 

www.fagt.org  

 

 

NASCHOLINGSDAG   KOPPEL VOETREFLEXTHERAPIE AAN  KINESIOLOGIE

(voet)reflextherapie en kinesiologie.

Een koppeling tussen twee mooie therapieën, waarbij de kinesiologie de behandeling voetreflextherapie zal versterken en er zal worden gewerkt met onder en boven energie voor  het verbeteren van de behandelresultaten.

ben je geïnteresseerd om een techniek te leren waarmee je je behandeling nog specifieker en effectiever kan maken? Deze  cursus kinesiologie voor reflextherapeuten is op dit moment voorjaar april en het najaar in november 2018 geplant! De data volgt. Tijdens deze dag leren we je de spiertest als basis voor kinesiologie en hoe je die in de Voetreflextherapie kan toepassen.

zo leer je de beste ingang voor de behandeling uit te testen, en hoe je de oorzaak van de klacht bij de behandeling kunt betrekken. Ook leer je technieken om het lichaam beter in balans te brengen. Je gaat direct in de praktijk leren om deze technieken toe passen en in te voegen in de reflextherapie in combinatie met reflexpunten waarmee je gelijk een groot systeem kan aanspreken.  

De opzet van deze dag is dat wij kennis overdragen , ook door vooral veel te oefenen en vragen te kunnen stellen. Het goed toepassen van de spiertest vergt namelijk enige oefening. Je krijgt een syllabus mee als naslagwerk.

de kosten voor deze dag zijn € 110’- inclusief koffie en thee.

 Lunch: zelf meenemen en flesje water.

Deze bijscholing is geaccrediteerd door de VNRT, FAGT, VNT  en LVNG .

Beb jij geïnteresseerd in deze dag, of is jouw school of vereniging geïnteresseerd? Bel of mail ons This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  0626316350

 

Locatie de Goudse praktijk, elizabethwolffstraat 1 2806pj Gouda.

 

De kinesiologie is in handen van Jitske Rutten, een ervaren kinesiologe en docent.

De voetreflextherapie is in handen van Rosa Sudmeijer.

kijk ook bij  www.fagt.org